Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.06.2009 14:32 - Зоопаркът
Автор: beasta Категория: Забавление   
Прочетен: 8784 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 24.06.2009 20:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image

 

 

През един от малкото ми свободни дни напоследък се включих в сборна туристическа група с единствена цел и желание да посетя известния зоопарк недалеч от мен. Мечтата ми се осъществи частично поради това, че зоопаркът беше малко по-странен и различен от другите такива, в които съм бил. За какво точно става въпрос ще прочетете по-надолу.  

Екскурзоводът ни се оказа младо и свястно момче. Не беше много начетен, но обичаше да приказва много. Предимно за политиците и държавата, а не за това, което ни предстоеше да видим, но това е без значение. Започна още с влизането в зоопарка: 

- Влизайте, влизайте, не се плашете от миризмата. Просто двама чистачи от персонала са изчезнали. Дразни и люти на очите само първите минути. После се свиква, спокойно.


  

Отдясно на вас виждате клетката на тигъра. Него обаче го няма, защото има лошия навик да прескача оградата отвреме-навреме и да обикаля безцелно зоопарка. Преди седмица изпратихме двама от чистачите да го търсят. Сега и тях ги няма, но ги чакаме всеки момент да се появят. Така... продължаваме напред.

 

 

image

 

 


- Това са аквариумите на влечугите. Имаме смок, пепелянка, питон и.... още 2-3 други гадини, които все още не знаем какви са, нито как се попаднали тук, но обещаваме, че веднага щом разберем, ще ви осведомим.

- Ще помоля само двамата рибари от групата да си извадят ръцете от малкия аквариум и да спрат да ровят червеи, защото са ни подарък от Корейската република и са много специални! Не са за риболов. Все пак това е зоо, а не ловен парк. Миналата седмица имаше двама като вас, които с въдици изловиха всичките пирани и риби-чук от язовирчето, че чак и бяха готови да ги готвят! Безобразие! Рибите плуват в такава мръсна и гнусна вода, че сигурно са станали токсични, а те искат да ги ядат, разбираш ли.

 

 

image

 

 


- В момента пред вас се разкрива големият двор, в който отглеждаме всички видове кози. Интересен факт е, че на козите в Африка им казват антилопи и са с малко по-удължени тяло и рога. Защо им викат така - не знам. Знам само, че на американските крави им казват бизони и са 2-3 пъти по-грозни от тукашните. Логиката сочи, че и млякото им не става. За това и на пазара не продават бизонско сирене и кашкавал. Като цяло нашите говеда превъзхождат останалите! Но да вземем друг пример.

- Това тук е българска натурална свиня! Тя е в пъти по-ерудирана и приятна за гледане от дивото прасе и поповото такова. Гледайки нея, можем да изтъкнем качествата на българина, който с цената на много усилия е успял да превъзпита дивото и да го пригоди за собствените си нужди. Строги, но справедливи сме ние българите. Особено в дните по Коледа.

 

- Прасетата в зоопарка ни растат бързо. Дори много бързо. Предполагам, че това е така, защото ги храним с храни, богати на калций и витамини. Правим го, защото парите ни стигат само за корнфлейкс с изтекъл срок на годност. Свинете живеят в отделна клетка, отдалечена от останалите, поради опасения, че са болни от някакъв си там техен грип. Викат му свински. Моля, не ги доближавайте.  

- В съседство на прасетата са мечките. Тях ги имаме от бившия съпруг на Бриджит Бардо. По време на развода му, когато делили имуществото, за него останали 6-7 мечки и той, понеже няма какво да ги прави, реши да ни ги даде на нас. 

 

- Имаме няколко вида мечки. Всички те живеят заедно поради липса на достатъчно място. Имаме гризли, хималайска, кафява, бяла и миеща мечка. Последната попадна погрешка тук, но се адаптира бързо. Това и костваше само част от левия крак и козината по гърба. 

 

- Иначе мечките се разбират добре. Не играят хоро, но това е така, защото са гладни. Не мога да ви кажа от всичките коя какъв вид е освен бялата. Но понеже ги няма чистачите, които да сменят водата и да чистят клетката, през последната седмица и тя постепенно се превръща в кафява.

 

 

image

 

 

- Миещата мечка от своя страна не стига, че се оказа, че изобщо не е мечка, ами на всичкото отгоре откакто е при нас, нищо не е измила. Това е неоспоримо доказателство, че и в животинския свят има шарлатани. Както и да е.

- Мечките при нас ядат само солети, защото няма пари за храна, а посетителите само това им хвърлят. Личните ми наблюдения са, че любимите им са двойно изпечените и тези с подправките.  

- Сега... това тук са специалните папагали. Тях ги получихме от Карибите и всичките са говорещи, но вече отказват да говорят, след като видяха какво се случи на един, дето се беше разприказвал много за шефа и майка му. Само ще спомена, че единственият печеливш от ситуацията беше тигърът, който между другото все още го няма, но ние продължаваме да го търсим.

- Преди в зоопарка отглеждахме и специални гигантски хлебарки, любезно предоставени ни от Мексико и от посетители от Студентски град, но след визита от ХЕИ, се разделихме с тях. Същото се отнася и за полските мишки.

 

 

image

 

 


- Сега ще ви помоля да не се плашите и да не реагирате бурно. Запазете спокойствие. Това, което виждате, по всяка вероятност е ръката на единия от изчезналите ни чистачи. Това, че намираме ръката му, би трябвало да ни радва до известна степен, защото, първо, намираме част от него и второ, придобиваме бегла представа за това къде е хм, тигърът...

 



Тагове:   мечка,   екскурзия,   зоопарк,   тигър,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - shi shi
24.06.2009 14:45
xaxaxa lud lud :X :D
цитирай
2. анонимен - Staro e, no peist v mrachnoto vreme uhilva )))
24.06.2009 15:45
pazachite, te da mu mislqt :D
цитирай
3. beasta - да, #2
24.06.2009 15:48
доста е старо, има няма 1-2 дни :)
цитирай
4. totenlicht - ха ха ха, много доброоооо :)))
24.06.2009 16:00
ха ха ха, много доброоооо :)))
цитирай
5. анонимен - vladimir
24.06.2009 19:46
haah :D nice and sweet. gj
цитирай
6. анонимен - mnenie
24.06.2009 22:10
Mnogo e zabavno, no za jalost sega ne mi e do taiva neshta. Ina4e, koito go e pisal moje da se probva kato scenarist na "Komicite" ili "Carete na komediqta", pone da izkara pari ot tova, zashtoto i bez tova tehnite shegi sa dosta ploski.
цитирай
7. silver4eto - благодаря, че ме разсмя
25.06.2009 20:13
още се кискам =]
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: beasta
Категория: Забавление
Прочетен: 210557
Постинги: 19
Коментари: 228
Гласове: 863
Архив